ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκλονιστική εξομολόγηση γυναίκας που επέζησε από κατά συρροή δολοφόνο

Η συγκλονιστική εξομολόγηση γυναίκας που επέζησε από κατά συρροή δολοφόνο
Youtube

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την απαγωγή της η Jennifer Asbenson επέστρεψε στο σημείο που έπεσε θύμα του κατά συρροή δολοφόνου Andrew Urdiales και αφηγείται τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε στα χέρια του στην έρημο Hot Springs, της Καλιφόρνια και πως κατάφερε να ξεφύγει.

Η 19χρονη Asbenson το 1992 πήγαινε στην δουλειά όταν ένα αμάξι σταμάτησε δίπλα της. Ένας άντρας την ρώτησε αν θέλει να την πάει κάπου και παρά τον αρχικά της δισταγμό τελικά δέχθηκε. Ο άντρας ήταν ο Urdiales. Της φάνηκε παράξενος, αλλά όχι παράξενος αρκετά «για να πηδήξει από το παράθυρο», όπως λέει η ίδια.

Παρά την ανησυχία της την πήγε στην δουλειά και ζήτησε το νούμερο του τηλεφώνου της. Για να φύγει του έδωσε έναν ψεύτικο αριθμό και σκέφτηκε πως γλίτωσε.

Την επόμενη κιόλας μέρα βρέθηκε και πάλι μπροστά του. Της ζήτησε να την πάει στην δουλειά και δέχθηκε πάλι. «Σε εκείνη την ηλικία δεν είχα ακούσει καμία ιστορία για δολοφόνους. Μεγάλωσα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τρεχούμενο νερό, τηλεόραση, τίποτα. Ήμουν πάρα πολύ αγαθή», παραδέχεται η Asbenson.

Στην αρχή τα πράγματα έμοιαζαν ήρεμα, αλλά σύντομα ο Urdiales ξεκίνησε να της φωνάζει και να την βρίζει γιατί του έδωσε ψεύτικο νούμερο τηλεφώνου. «Απλά ξεκίνησε να ουρλιάζει, τραβούσε τα μαλλιά και με έβριζε ‘όχι αυτό δεν είναι το νούμερο σου, μια γριά κυρία απάντησε».

«Με άρπαξε από τα μαλλιά και χτύπησε το κεφάλι μου στο αυτοκίνητο», «Θυμάμαι πως σκεφτόμουν πως είναι ένα αστείο, δεν μπορούσα να το επεξεργαστώ. Και μετά έβγαλε ένα πιστόλι».

«Όταν είδα το πιστόλι σοκαρίστηκα».

Ο δράστης έδεσε τα χέρια της πίσω από την πλάτη της, της έβαλε γυαλιά και ένα καπέλο και έριξε το κάθισμα της πίσω. Η Asbenson έβλεπε από το παράθυρο για να καταλάβει που την πηγαίνει, όμως το μόνο που υπήρχε ήταν τηλεφωνικοί στύλοι. Τους μέτρησε καθώς περνούσαν και φοβόταν όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα.

«Του έλεγα ότι θα κάνω τα πάντα: θα ληστέψω τράπεζα για σένα, ότι θέλεις». «Χρησιμοποιούσα ότι δεξιότητα είχα μάθει στη ζωή μου για να ξεφύγω».

Ο Urdiales της είπε να σταματήσει να μιλά και συνέχισε να οδηγεί στην έρημο. Όταν έφτασαν σε ένα ιδιαίτερα απομακρυσμένο σημείο, της επιτέθηκε. Της έκοψε τα ρούχα με ένα μαχαιράκι και ύστερα έσκισε και τα εσώρουχα της. Επιχείρησε να την βιάσει αλλά δεν τα κατάφερε.

urdiales

(Youtube)

Χρησιμοποίησε τα εσώρουχα της για να την δέσει πάλι και την διέταξε να του πει ότι τον αγαπάει. Η κοπέλα μουρμούρισε, αλλά ο Urdiales δεν ικανοποιήθηκε και ξεκίνησε να την πνίγει.

«Θυμάμαι να νιώθω πως πνιγόμουν και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Πονούσα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί δεν ήθελα να πεθάνω βλέποντας τον». Όταν έχασε τις αισθήσεις της την επανέφερε όμως και έβγαλε από μια τσάντα μερικά μαχαίρια.

Η 19χρονη, έντρομη, κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και έτρεξε για λίγο, όμως ο Urdiales την έπιασε και την έσυρε πάλι μέσα στο αμάξι.

Την κλείδωσε, εκείνη την στιγμή νόμιζε πως ήρθε το τέλος της και προσευχόταν για ένα θαύμα. Τα καλώδια που την είχε δέσει άρχισαν να χαλαρώνουν μετά από κάποια ώρα και τα χέρια της λύθηκαν. Αφού απελευθερώθηκε προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και όταν τα κατάφερε ξεκίνησε να τρέχει χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Σκεφτόμουν ‘μην κοιτάξεις πίσω, μην το κάνεις’. Αλλά κοίταξα. Με κυνηγούσε με μια μαχαίρα. Απλά συνέχισα να τρέχω και ένα αμάξι ερχόταν προς το μέρος μου, ήταν ένα φορτηγάκι. Ήμουν εξαντλημένη. Μπορεί να με πατούσε. Αλλά ευτυχώς στο αμάξι ήταν δύο πεζοναύτες και σταμάτησαν».

jenniffer

(Youtube)

Οι πεζοναύτες της δάνεισαν ρούχα και την πήγαν σε ένα βενζινάδικο, όπου τηλεφώνησε στην αστυνομία. Κανείς δεν πίστεψε την ιστορία της όμως και πέρασαν πέντε χρόνια μέχρι οι Αρχές να συλλάβουν τον Urdiales.

Στο μεσοδιάστημα ο δράστης είχε σκοτώσει τρεις κοπέλες στο Ιλινόις. Το 1997 ο άντρας συνελήφθη και ομολόγησε την δολοφονία συνολικά οκτώ γυναικών και την απαγωγή της Asbenson.

Καταδικάστηκε σε θανατική ποινή, αλλά γλίτωσε τον θάνατο. Εκδόθηκε στην Καλιφόρνια και αναμένεται να βρεθεί στο δικαστήριο αργότερα φέτος.

Η 44χρονη σήμερα Asbenson έχει μια κόρη 20 ετών και σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο. Αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με τον Urdiales στην επικείμενη δίκη, όπου θα εμφανιστεί ως μάρτυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ