ΚΟΣΜΟΣ

Μάσκες ύπνου με έμπνευση από τους διασημότερους πίνακες (pics)

Μάσκες ύπνου με έμπνευση από τους διασημότερους πίνακες (pics)
designboom/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια άλλη διάσταση στην τέχνη δίνει ο Λευκορώσος γραφίστας Lesha Limonov, που έφτιαξε τις ιδανικές μάσκες ύπνου εμπνεόμενος από διάσημους πίνακες και την ιδέα του ότι οι πρωταγωνιστές τους μένουν πάντα ξύπνιοι.

Ο Limonov ανταποκρίθηκε λαμπρά στο κάλεσμα του διάσημου Rijksmuseum στο Άμστερνταμ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το Διεθνές Βραβείο Rijkstudio 2017.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι σχεδιαστές καλούνται να επανερμηνεύσουν τα έργα τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο που ενσαρκώνει την ουσία της «ολλανδικότητας» και να τα εντάξουν στα δημιουργήματά τους, είτε αυτά κινούνται στον χώρο της μόδας, ή της φωτογραφίας, ή του ντιζάιν, ή των εφηρμοσμένων τεχνών.

Τα αριστουργήματα στον ιδεατό κόσμο του Limonov κοιτούν μέσα στο σκοτάδι, αγρυπνούν, παρακολουθούν ένα γύρω έως ανατείλει ξανά ο ήλιος και το μουσείο αρχίσει και πάλι να υποδέχεται κόσμο.

maskes3

(designboom/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φιλοτέχνησε λοιπόν μάσκες ύπνου, οι οποίες κοιτούν το σκοτάδι μέσα από τα μάτια προσώπων σε πίνακες ζωγραφικής, σαν την «Αυτοπροσωπογραφία» που ζωγράφισε ο Βαν Γκογκ το 1887 ή τη «Νυχτερινή Περίπολο» που ζωγράφισε ο Ρέμπραντ το 1642.

maskes2

(designboom/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Φορώντας τη μάσκα με τα μάτια του προσώπου που είναι σε πίνακα ζωγραφικής, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα δείτε στον ύπνο σας πραγματικά αριστουργήματα!» δήλωσε ο Limonov στο Designboom.

maskes
maskes1

«Και το όνειρό σας θα είναι υπό προστασία, γιατί οι ζωγραφισμένοι ήρωες θα ξαγρυπνούν, φρουροί της ανάπαυσής σας. Καλή νύχτα να έχετε».

(designboom/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(designboom/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ