Τσαβούσογλου: Να συνετιστεί ο κ. Καμμένος
Πηγή: EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Λάδι στη φωτιά», στην ήδη έκρυθμη κατάσταση ρίχνει εκ νέου η Άγκυρα, συνεχίζοντας το μπαράζ των προκλητικών ενεργειών και δηλώσεων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο “να συνετιστεί”, λέγοντας πως αν υπάρξει ένα ανεπιθύμητο δυστύχημα δεν θα μπορεί να αποκατασταθεί.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η "ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με την γείτονά μας”, σημείωσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Τσαβούσογλου, σημείωσε ότι η Ελλάδα, μόλις βρει ευκαιρία "επίτηδες κλιμακώνει την ένταση. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ας συνετιστεί. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση".

"Η στάση του Πάνου Καμμένου, δεν είναι καινούρια. Εμείς για αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα. Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λυθούν με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί, και Αλλάχ φυλάξει, γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο... αποκατάσταση δεν υπάρχει. Συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα”, κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ρίψη στεφάνου από τον Καμμένο στα Ίμια

Διαβάστε επίσης