ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ουκρανία προσποιείται το θύμα για να αποσπάσει χρήματα από ΕΕ και ΗΠΑ

Πούτιν: Η Ουκρανία προσποιείται το θύμα για να αποσπάσει χρήματα από ΕΕ και ΗΠΑ
REUTERS/Laszlo Balogh

Επιθετικός εμφανίστηκε σε ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέναντι στην Ουκρανία, λέγοντας πως το Κίεβο προκάλεσε την πρόσφατη κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία «παίζοντας το θύμα», για να μπορέσει να αποσπάσει χρήματα από την Ευρώπη.

«Η ουκρανική κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα, και ο καλύτερος τρόπος για να τα πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους φορείς, είναι να παρουσιάσει τη χώρα ως θύμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, όπως αναφέρει το RT.

O Ρώσος ηγέτης προέβη στις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, από τη Βουδαπέστη.

Επιπλέον, ο Πούτιν σημείωσε πως η ουκρανική κυβέρνηση θέλει να φτιάξει τις σχέσεις της και με την νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ για τη συμφωνία του Μινσκ σημείωσε πως οι Ουκρανοί έψαχναν μια δικαιολογία (σσ. κλιμακώνοντας την ένταση στην ανατολική Ουκρανία και κατηγορώντας την Ρωσία) για να μην ακολουθήσουν τους κανονισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ