ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Ο αμερικανικός λαός αντλεί δύναμη από τους Γάλλους

Ομπάμα: Ο αμερικανικός λαός αντλεί δύναμη από τους Γάλλους
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα απευθύνει μήνυμα συμπαράστασης στο γαλλικό λαό, στις 13 Νοεμβρίου 2015 REUTERS/Kevin Lamarque

Την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, τις οποίες χαρακτήρισε αποτρόπαιες.

«Για άλλη μια φορά είδαμε μια αποτρόπαια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανικός λαός αντλεί δύναμη από τους Γάλλους, «την αγάπη τους για τη ζωή και την επιδίωξη της ευτυχίας», είπε ο Μπάρακ Ομπάμα, αναφέροντας τις λέξεις «ελευθερία», «ισότητα», «αδελφότητα».

«Κάνουν λάθος αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν το λαό της Γαλλίας ή τις αξίες που αντιπροσωπεύει», τόνισε και δεσμεύτηκε ότι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και τα δίκτυα των τρομοκρατών θα κυνηγηθούν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι επέλεξε να μην επικοινωνήσει αυτή την ώρα με τον Φρανσουά Ολάντ, αναγνωρίζοντας την πίεση υπό την οποία λειτουργούν οι γαλλικές αρχές.

Από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι οι αμερικανικές αρχές είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ