ΚΟΣΜΟΣ

Ενότητα και ψυχραιμία ζητά ο Γάλλος πρόεδρος

Ενότητα και ψυχραιμία ζητά ο Γάλλος πρόεδρος
Δύσκολες ώρες ζει η Γαλλία, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, στις 14 Νοεμβρίου 2015. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ενότητα και ψυχραιμία από τους Γάλλους, ανακοινώνοντας ότι κλείνει τα σύνορα και κατεβάζει τον στρατό στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας Présidence de la République Française

Σε δραματικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τους Γάλλους, ο Φρανσουά Ολάντ (François Hollande) ζήτησε ενότητα, ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στις ενέργειες των γαλλικών αρχών.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι η επίθεση είναι σε εξέλιξη και διαβεβαίωσε ότι έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών.

Η Γαλλία κλείνει τα σύνορά της και τελεί υπό κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την αστυνομία να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στο Παρίσι, έχοντας αποκλείσει τις γειτονιές όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, τη στιγμή που o στρατός έχει κατέβει στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τους Γάλλους να αφιερώσουν τις σκέψεις τους αυτήν την ώρα στα θύματα και τις οικογένειές τους, υποσχόμενος ότι οι ένοχοι θα βρεθούν.

Déclaration du président de la République à la suite des attaq...

Déclaration du président de la République, François Hollande, à la suite des attaques à Paris

Posted by Élysée – Présidence de la République française on Friday, 13 November 2015


«Θέλουν να μας φοβίσουν και να χάσουμε τη ψυχραιμία μας», είπε ζητώντας ενότητα και ψυχραιμία.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα για να φοβόμαστε, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους φόβους ως ένα έθνος που ξέρει πώς να κινητοποιεί τις δυνάμεις του και θα αντιμετωπίσουμε τους τρομοκράτες», τόνισε.

Ζητώντας από τους Γάλλους να έχουν «εμπιστοσύνη σε αυτά που πρόκειται να κάνουν οι γαλλικές αρχές», ο Ολάντ ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκλεισε το διάγγελμά του, αναφωνώντας «Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία».

Οι πρώτες αποφάσεις

Ο Φρανσουά Ολάντ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπου αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων, οι προληπτικές συλλήψεις υπόπτων, το προσωρινό κλείσιμο όλων των αιθουσών και χωρών συνάθροισης, η παράδοση των όπλων και η εξουσιοδότηση διοικητικών ελέγχων σε όλες τις πόλεις του Ile-de-France, με στρατιωτική δύναμη 1.500 ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών να έχει μεταφερθεί στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει στην Τουρκία για τη διήμερη σύνοδο των G20. Τη Γαλλία θα εκπροσωπήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών.

Τέλος, για τις 9 το πρωί του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ