ΚΟΣΜΟΣ

Ο 97χρονος ρέκορντμαν των 100 και 200 μέτρων

Ο 97χρονος ρέκορντμαν των 100 και 200 μέτρων
charleseugster.net/

Ο 97χρονος Charles Eugster είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα στίβου. Δεν θα τον δείτε να τρέχει βεβαίως απέναντι στον Usain Bolt ωστόσο έχει σπάσει όλα τα κοντέρ στο σπριντ σε άτομα της ηλικίας του.

 

Όταν ήταν 63 ετών αποφάσισε να ξεκινήσει τη γυμναστική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγα χρόνια να αποκτήσει σώμα που θα ζήλευε ακόμα και ένας έφηβος.

Η ζωή του έχει πολύ άσκηση. Τρώει φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες . Ο 97χρονος δε λατρεύει μόνο το τρέξιμο αλλά κάνει και άλλα χειμερινά σπορ όπως σκι.

Ο 97χρονος αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο, με τίτλο, Age is just a number, όπου δίνει πρακτικές συμβουλές για το πώς κάποιος, που δεν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορεί να βελτιώσει το σώμα του ενώ περιλαμβάνει και ασκήσεις για να ενδυνάμωση των μυών.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Βρετανικό Guardian είχε πει: «Στα 13 μου αφαίρεσα τις αμυγδαλές μου, η υγεία μου βελτιώθηκε και τα πάντα άλλαξαν. Το ύψος μου εκτινάχθηκε και έσφυζα από ενέργεια. Θυμόμουνα τον αδύναμο, αρρωστιάρικο εαυτό μου και ορκιζόμουνα ότι ποτέ δεν θα ξαναγινόμουνα έτσι. Άρχισα να ασχολούμαι με το μποξ, την κωπηλασία και το ράγκμπι. Η προτεραιότητά μου ήταν το να παραμείνω δυνατός και υγιής. Μετά το σχολείο έγινα οδοντίατρος, αλλά τα σπορ παρέμειναν το κύριο χόμπι μου.Στα 40 μου, υιοθέτησα τον καθιστικό τρόπο ζωής της συζύγου μου. Η ζωή συνεχίστηκε. Εγώ κι η γυναίκα μου πήραμε διαζύγιο. Στα 60 μου ανακάλυψα την κωπηλασία βετεράνων και άρχισα να διαγωνίζομαι σε παγκόσμιο επίπεδο, κερδίζοντας 36 χρυσά μετάλλια. Δεν κυνηγάω τη νεότητα. Κυνηγάω την υγεία. Έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου και πιστεύουμε ότι μετά τα 65, η ζωή έχει τελειώσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ