ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Πράσινο φως» για βίζα στους Αμερικανούς παλαιστές

Ιράν: «Πράσινο φως» για βίζα στους Αμερικανούς παλαιστές
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ REUTERS/Greg Baker

Το Ιράν αποφάσισε να άρει την απαγόρευση εισόδου που επέβαλε σε αμερικανούς παλαιστές οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης που θα διεξαχθεί στη χώρα.

Η αρχική απόφαση πάρθηκε μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος από τον πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, που απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και το Ιράν.

«Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να αναστείλει» το διάταγμα περί απαγόρευσης εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, «θα χορηγηθούν θεωρήσεις εισόδου» σ' αυτούς τους αμερικανούς αθλητές, έγραψε στο Twitter ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο τηλεγράφημα του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μπαράμ Γασεμί.

Μια ομάδα 72 καθηγητών του πανεπιστημίου Σαρίφ της Τεχεράνης είχε καλέσει την κυβέρνηση να επιτρέψει να έρθουν οι παλαιστές αυτοί ώστε να μην συμπεριφερθεί με τον «επαίσχυντο» τρόπο που συμπεριφέρεται η άλλη πλευρά.

Την Παρασκευή η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει, ως αντίδραση στην ταξιδιωτική απαγόρευση της Ουάσινγκτον, πως το Ιράν δεν θα χορηγήσει βίζα στους αμερικανούς παλαιστές που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Πάλης που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στην επαρχία Κερμανσάχ του δυτικού Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Τραμπ για το «πάγωμα» του διατάγματος για το μεταναστευτικό

Προειδοποιεί το Ιράν ο Τραμπ: «Εγώ δεν θα είμαι τόσο καλός όσο ο Ομπάμα»

ΗΠΑ: Καταγγέλει το Ιράν για «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ