ΚΟΣΜΟΣ

Διάσκεψη για τη Συρία στο Καζακστάν

Διάσκεψη για τη Συρία στο Καζακστάν
REUTERS/Mukhtar Kholdorbekov/φωτογραφία αρχείου

Συζητήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη Συρία γίνονται σήμερα στο Καζακστάν, από αξιωματούχους τριών χωρών και του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν και τον ΟΗΕ, συμμετέχουν σε διάσκεψη για τη Συρία στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Ο τερματισμός των εχθροπραξιών, η συζήτηση μιας πρότασης της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης για την κατάπαυση του πυρός, αλλά και οι διαθέσιμες επιλογές τήρησης της συμφωνίας ειρήνευσης, είναι τα κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων.

«Πρόκειται για διαβουλεύσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου για την τήρηση της συμφωνίας ειρήνευσης,» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Καζακστάν.

«Εκπρόσωποι της Ιορδανίας, αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος στις διαβουλεύσεις για πρώτη φορά», ανέφερε η ίδια πηγή.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν τόνισε πως το κεντρικό θέμα των διαβουλεύσεων είναι η λεπτομερής τήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των διαβουλεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών, ενώ οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ