ΚΟΣΜΟΣ

Τρία τιγράκια 40 ημερών απέκτησαν μια «πλαστική» μητέρα (vid)

Τρία τιγράκια 40 ημερών απέκτησαν μια «πλαστική» μητέρα (vid)
REUTERS

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πιθανότητες να επιβιώσουν τρία ορφανά τιγράκια μόλις 40 ημερών οι αρχές του καταφυγίου άγριας ζωής Μπαντχαβγκάρχ της Ινδίας τοποθέτησαν μία πλαστική κούκλα τίγρη ως μητέρα υποκατάσταστο σε μια περιφραγμένη δασική περιοχή.

Η ειδικά σχεδιασμένη πλαστική κούκλα, την οποία τα τιγράκια θεωρούν πραγματική μητέρα τους, είναι εξοπλισμένη με συνθετικές θηλές και φέρει ένα μπουκάλι γάλα για να ταϊζει τα μικρά της.

Η μητέρα τους βρέθηκε νεκρή στις 19 Ιανουαρίου στην περιοχή Σαχντόλ μακριά από το δάσος. Πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι την θανάτωσαν με ηλεκτροπληξία.

"Τα τιγράκια είχαν γεννηθεί 40 μέρες νωρίτερα. Αφού τα εντοπίσαμε μετά την θανάτωση της μητέρας τους, τα τοποθετήσαμε σε μια περιφραγμένη περιοχή του δάσους, μαζί με την ειδικά σχεδιασμένη μητέρα-κούκλα", δήλωσε ο διευθυντής του καταφυγίου Μριντούλ Πατάκ.

"Η κούκλα τίγρης εξοπλίστηκε με τεχνητές θηλές και με ένα μπουκάλι με γάλα κρυμμένο μέσα στο ψεύτικο τρίχωμά της. Έπειτα από τον λόξυγγα που εμφάνισαν αρχικά, τα τιγράκια ξεκίνησαν να θηλάζουν σαν να ήταν από την μητέρα τους".

Τα τιγράκια στην αρχή τρέφονταν με γάλα που τους έδινε το προσωπικό του καταφυγίου και χρειάζονταν φαρμακευτική αγωγή. Όμως στη συνέχεια, η διοίκηση του καταφυγίου αποφάσισε να μειώσει την συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα.

"Τώρα τα τιγράκια θεωρούν την πλαστική κούκλα μητέρα τους. Όχι μόνο τρέφονται από αυτήν αλλά παίζουν και μαζί της. Αλλά, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να μειωθεί περαιτέρω η ανθρώπινη παρέμβαση και σκεφτόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, η κούκλα είναι κατασκευασμένη ώστε να μυρίζει ως αληθινή τίγρης με τη χρήση χορταριού και περιττωμάτων τίγρης".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ