ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφανίστηκε πριν πέντε χρόνια και τον εντόπισαν στην ζούγκλα του Αμαζονίου

Εξαφανίστηκε πριν πέντε χρόνια και τον εντόπισαν στην ζούγκλα του Αμαζονίου
GoFundMe

Στη ζούγκλα του Αμαζονίου εντοπίστηκε μετά από πέντε χρόνια, ένας Καναδός που η οικογένειά του θεωρούσε ότι είχε πεθάνει.

 

Ο λόγος για τον Anton Pilipa ο οποίος βρέθηκε από έναν βραζιλιάνο αστυνομικό σε ένα χωματόδρομο της Βραζιλίας. Αρχικά θεώρησε ότι είναι ζητιάνος καθώς ήταν ταλαιπωρημένος, ξυπόλητος και κρατούσε τα ρούχα του στην πλάτη του. Παράλληλα, δεν είχε μαζί του διαβατήριο και ήταν σχεδόν αδύνατο να τον αναγνωρίσει κάποιος.

Ο άνδρας, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι πάσχει από σχιζοφρένια, είχε φύγει από το σπίτι του στο Βανκούβερ το 2012 και είχε διανύσει μια απόσταση 10.460 χιλιομέτρων με τα πόδια.

Κατάφερε να περάσει από τα σύνορα τουλάχιστον δέκα χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικό, της Γουατεμάλα, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής και της Βραζιλίας χωρίς να έχει πάνω του διαβατήριο.

missing poster

Ο 39χρονος επέζησε τρώγοντας φρούτα και μούρα ενώ στηριζόταν και στην γενναιοδωρία των ξένων.

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι περπάτησε 800 χιλιόμετρα μέσα στην επικίνδυνη ζούγκλα του Αμαζονίου που είναι γεμάτη με δηλητηριώδη αράχνες και φίδια χωρίς να πάθει τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ