ΚΟΣΜΟΣ

Μεγιστάνας θέλει να αγοράσει νησιά για να ιδρύσει τη Νέα Ρωσική Αυτοκρατορία

Μεγιστάνας θέλει να αγοράσει νησιά για να ιδρύσει τη Νέα Ρωσική Αυτοκρατορία
facebook / Антон Баков

Ονομάζεται Αντον Μπακόφ, είναι 51 ετών, ηγείται του «Μοναρχικού Κόματος» που ίδρυσε ο ίδιος και ονειρεύεται τη Ρωσία του παρελθόντος και συγκεκριμένα την επιστροφή στη μοναρχία και την προ 1917 εποχή. Και μάλιστα έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ώστε το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα...

Στους περισσότερους ακούγεται παράξενο ή τρελό, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι το σχέδιό του έχει βάση... Γι αυτό και προχωρά βήμα βήμα. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο RT, έχει ήδη κάνει σειρά επαφών με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κιριμπάτι ώστε να του παραχωρηθούν τρία μη κατοικήσιμα νησιά.

googl

Caroline Island / google maps

Ως αντάλλαγμα σκοπεύει να επενδύσει σε πρώτη φάση 120 εκατ. δολάρια και σε βάθος 15ετίας-20ετίας επιπλέον 230 εκατ. δολάρια, ώστε να εγκαταστήσει αεροδρόμιο, λιμάνια, νοσοκομεία, σχολεία, κατοικίες για τους εργαζόμενους και λοιπές εγκαταστάσεις. Με απλά λόγια, σκοπεύει να φτιάξει μια ολόκληρη πολιτεία που θα αποτελέσει βάση για τη νέα «ρωσική αυτοκρατορία».

Ο ίδιος θα είναι ο κυβερνήτης της. Ποιος όμως θα είναι ο επικεφαλής, ο ηγέτης της; Ο Νικόλαος ΙΙΙ, πρίγκιπας Karl Emich του Leiningen, απόγονος της ρωσικής βασιλικής οικογένειας.

Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε πώς σχολιάζει εκπρόσωπος των Ρομανόφ τα σχέδια του Μπακόφ... «Πρόκειται για ένα τσίρκο. Ένα ψυχικά άρρωστο άτομο απαξιώνει την ιδέα της μοναρχίας...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ