ΚΟΣΜΟΣ

Ποινή κάθειρξης 20 ετών σε άνδρα που πωλούσε εικόνες κακοποίησης παιδιών στο Dark Web

Ποινή κάθειρξης 20 ετών σε άνδρα που πωλούσε εικόνες κακοποίησης παιδιών στο Dark Web
Ina Fassbender / Reuters

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε δικαστήριο των ΗΠΑ σε έναν άνδρα ο οποίος είχε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για την πώληση εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο Ντέιβιντ Λιν Μπράουνινγκ ήταν ο κύριος χειριστής της ιστοσελίδας Playpen, η οποία φιλοξενείτο στο Dark Web, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο άνδρας είναι ο δεύτερος χειριστής του συγκεκριμένου ιστότοπου ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση, αφού τον Ιανουάριο είχε συλληφθεί και φυλακιστεί ένας ακόμα άνδρας. Ο Μπράουνινγκ ωστόσο ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ήλεγχε όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας.

Μετά από μακροχρόνια επιχείρηση του FBI, το Playpen τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2015, ωστόσο πριν κλείσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλο όγκο στοιχείων των χρηστών. Όπως αναφέρει το BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του FBI, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα πιστεύεται ότι ήταν εγγεγραμμένα τουλάχιστον 150.000 μέλη, τα οποία έχουν διαμοιραστεί δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η επιχείρηση του FBI οδήγησε στη σύλληψη 51 ατόμων που είχαν άμεση σχέση με την ιστοσελίδα, αλλά και στη διάσωση 55 παιδιών τα οποία είχαν κακοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ