ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του Ιράν για στρατιωτικές επιχειρήσεις

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του Ιράν για στρατιωτικές επιχειρήσεις
REUTERS/Khalid al Mousily

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράν στις επιχειρήσεις που διεξάγουν στη Συρία, δήλωσε ο ναύαρχος Αλί Σαμχανί, ο συντονιστής των πολιτικών και στρατιωτικών ενεργειών με τη Ρωσία και τη Συρία.

Τον Αύγουστο του 2016 τα ρωσικά μαχητικά χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια ιρανική στρατιωτική βάση, στα δυτικά της χώρας, προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση σε θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία.

Τα βομβαρδιστικά αυτά "χρησιμοποιούν τον ιρανικό εναέριο χώρο και αυτό συνεχίζεται επειδή έχουμε μια στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία" εξήγησε ο Σαμχανί που είναι και γραμματέας στο Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του.

Σημειώνεται πως το Ιράν και η Ρωσία συνεργάζονται στενά στη Συρία και στηρίζουν, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνει το ΑΠΕ. Η Τεχεράνη στέλνει επίσης "στρατιωτικούς συμβούλους" και "εθελοντές" για να πολεμήσουν μαζί με τον συριακό στρατό ενάντια στους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ