ΚΟΣΜΟΣ

Μείωση του κόστους για το τείχος στο Μεξικό υπόσχεται ο Τραμπ

Μείωση του κόστους για το τείχος στο Μεξικό υπόσχεται ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε το Σάββατο ότι θα μειώσει "σημαντικά" το κόστος του τείχους που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα στοιχίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

"Δεν έχω ακόμη ασχοληθεί με το σχέδιο ή τις διαπραγματεύσεις. Όταν θα το κάνω, όπως με το μαχητικό F-35 ή με το πρόγραμμα του Air Force One, η τιμή θα μειωθεί ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!", έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος προβάλλοντας το επιχειρηματικό ταλέντο του, στο οποίο αποδίδει τη μείωση της τιμής των F-35 από την εταιρεία Lockheed Martin και των τριών νέων προεδρικών αεροσκαφών που θα κατασκευάσει η Boeing.

Η ανάρτηση αυτή έγινε με αφορμή τις πρόσφατες εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους το τείχος κατά μήκος των συνόρων μπορεί να στοιχίσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο ίδιος ο Τραμπ υπολόγιζε ότι το τείχος θα στοιχίσει 8-12 δισεκατομμύρια ενώ τον περασμένο μήνα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιν έκανε λόγο για 15 δισεκ. δολάρια.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θα φροντίσει να πληρώσει το Μεξικό για το τείχος, κάτι που η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει απορρίψει κατηγορηματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ