ΚΟΣΜΟΣ

Οι εκτιμήσεις για το ερεθιστικό αέριο στο αεροδρόμιο του Αμβούργου

Οι εκτιμήσεις για το ερεθιστικό αέριο στο αεροδρόμιο του Αμβούργου
twitter

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου έκλεισε προσωρινά  αφού κάποιοι φαίνεται ότι ψέκασαν σκόπιμα ένα ερεθιστικό αέριο που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 70 επιβάτες και υπαλλήλους.

Το αεροδρόμιο διέκοψε τη λειτουργία του στις 12.30 (τοπική ώρα), εκκενώθηκε πλήρως και ξανάνοιξε στις 13.45.

"Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι χειραποσκευές τους", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή", πρόσθεσε. Συνολικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 68 ασθενείς και οκτώ από αυτούς χρειάστηκε να μεταρφερθούν σε νοσοκομεία.

1

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που ίσως να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο. Οι αρχές υποπτεύονται ότι το περιεχόμενο της φιάλης ψεκάστηκε σκόπιμα και απλώθηκε στον χώρο μέσω του συστήματος κλιματισμού.

2

Η πυροσβεστική πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Λόγω του επεισοδίου αυτού, 13 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο οδηγήθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια. Διακόπηκαν επίσης προσωρινά και τα δρομολόγια των τρένων από και προς το αεροδρόμιο της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ