ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας εργαζομένων στα αεροδρόμια του Βερολίνου (pics)

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας εργαζομένων στα αεροδρόμια του Βερολίνου (pics)
REUTERS/ HANNIBAL HANSCHKE

Περίπου 200 πτήσεις ματαιώθηκαν λόγω της εξάωρης απεργίας ξεκίνησε την Πέμπτη το προσωπικό εδάφους με μισθολογικά αιτήματα στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου.

Στο αεροδρόμιο Tegel ματαιώθηκαν 146 πτήσεις και 54 στο Schoenefeld, ενώ 12 πτήσεις κατευθύνθηκαν σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια, δήλωσε εκπρόσωπος των αεροδρομίων του Βερολίνου.

Το συνδικάτο Verdi έκανε έκκληση για στάσεις εργασίας στα δύο αεροδρόμια από τις 15:00 GMT (17:00 ώρα Ελλάδος) ως τις 21:00 GMT (23:00). Η απεργία της περασμένης Τετάρτης οδήγησε στη ματαίωση περισσότερων από 130 πτήσεων.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, το Verdi επιθυμεί την αύξηση του μισθού για το προσωπικό εδάφους σε 12 ευρώ την ώρα από σχεδόν 11 που είναι σήμερα, στο πλαίσιο μιας συνολικής ετήσιας συμφωνίας.

AIRPORT GERMANY 2

ΠΗΓΗ: REUTERS/ HANNIBAL HANSCHKE

Το προσωπικό εδάφους πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο στους επιβάτες πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, φορτώνει και ξεφορτώνει τα αεροπλάνα και τα καθοδηγεί στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Το συνδικάτο περιέγραψε ως "ανεπαρκή" την προσφορά της διοίκησης για συμφωνία τετραετούς διάρκειας, η οποία προβλέπει αύξηση 1% ή περίπου 10 σεντς την ώρα.

AIRPORT GERMANY 3

ΠΗΓΗ: REUTERS/ HANNIBAL HANSCHKE

Οι εργοδότες, μία ομάδα παρόχων υπηρεσιών εδάφους σε αεροδρόμια, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η νέα απεργία είναι "ακατανόητη" καθώς οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο επόμενος γύρος αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Τα αεροδρόμια του Βερολίνου εξυπηρετούνται από τις αεροπορικές εταιρείες Air Berlin, Lufthansa, easyJet και Ryanair, μεταξύ άλλων.

AIRPORT GERMANY 4

ΠΗΓΗ: REUTERS/ HANNIBAL HANSCHKE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ