ΚΟΣΜΟΣ

Απεβίωσε ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων Τομ Ρέιγκαν

Απεβίωσε ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων Τομ Ρέιγκαν
Twitter / UPC News

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός φιλόσοφος, Τομ Ρέιγκαν, ο οποίος έγραψε το σύγγραμμα «Τα δικαιώματα των ζώων» (The case for animal rights), που εκδόθηκε το 1983 στις ΗΠΑ και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.

Αυτό το σύγγραμμα έμεινε στην Ιστορία, καθώς θεμελίωσε το κίνημα προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Στον επίσημο ιστότοπό του έχουν αναρτηθεί μονάχα οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του: «28η Δεκεμβρίου 1938- 17η Φεβρουαρίου 2017».

Αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την εκπρόσωπο Τύπου της οικογένειας, μετέδωσαν ότι το τελευταίο διάστημα υπέφερε από πνευμονία και τελικά απεβίωσε την Παρασκευή στη Βόρεια Καρολίνα.

Ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, ο Τομ Ρέιγκαν υπήρξε θεωρητικός των δικαιωμάτων των ζώων.

Οπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αυστραλός Πίτερ Σίνγκερ, κάτοχος της έδρας ηθικής στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, απέτισε την Παρασκευή φόρο τιμής στον εκλιπόντα με ανάρτησή του στο Twitter:

«Μόλις έμαθα τα θλιβερά νέα ότι ο Τομ Ρέιγκαν, ένας φιλόσοφος πρωτοπόρος για τα δικαιώματα των ζώων που γνώριζα από το 1973 απεβίωσε το πρωί».

Στον επίσημο ιστότοπο του Τομ Ρέιγκαν αναρτήθηκε η διασημότερη ομιλία του, κατά των πειραμάτων των ζώων, την οποία εκφώνησε το 1988, :

«Παραδώστε αυτά τα όπλα του κακού κι ακολουθήστε μας, εσείς οι επιστήμονες, τόσο θαρραλέοι και τόσο καλοί για να υπερασπιστούμε αυτό που είναι δίκαιο και σωστό», είχε πει τότε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ