ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη Γαλλία

Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη Γαλλία
EPA / ETIENNE LAURENT

Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στην πολιτική ζωή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Οι διαδηλωτές, τουλάχιστον 700 στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απευθύνθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι κυβερνώνται από ένα κοινοβουλευτικό σώμα που κάνει τα αντίθετα όσων υπεραμύνεται. Στο στόχαστρό τους βρέθηκε κυρίως ο Φρανσουά Φιγιόν εξαιτίας του σκανδάλου της αργομισθίας της συζύγου του.

Νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 23 Απριλίου και τις 7 Μαΐου.

fr2

«Οι διεφθαρμένοι στη στενή», «Φιγιόν στην φυλακή, η διαφθορά είναι δηλητήριο», «τα χέρια τους είναι βρώμικα» ήταν σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στην Τουλούζη, όπου περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας «όχι στη διαφθορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ