ΚΟΣΜΟΣ

Βαυαρός υπουργός: Η Ελλάδα να δώσει χρυσό και ακίνητα για να πάρει λεφτά

Βαυαρός υπουργός: Η Ελλάδα να δώσει χρυσό και ακίνητα για να πάρει λεφτά
Facebook/Markus Söder

Χρυσό και ακίνητα ζητά από την Ελλάδα σαν εγγύηση για περαιτέρω χρηματοδότησή της, ο xριστιανοκοινωνιστής (CSU) Βαυαρός υπουργός Οικονομικών.

Ο Μάρκους Σέντερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, είπε συγκεκριμένα πως η χώρα μπορεί να εκταμιεύσει τα επόμενα χρήματα των δανειστών με εγγυήσεις «υπό την μορφή χρυσού ή ακινήτων».

Πριν από λίγες μέρες μέσω του λογαριασμού του στο Facebook είχε ζητήσει από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ευρώ και απέρριψε πιο ήπιες μεταρρυθμίσεις.

Και η τοποθέτηση της οικονομικής επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) ήταν ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, μιλώντας στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung έκανε έκκληση για «απαγόρευση σκέψεων στο θέμα της διαμάχης για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Ακόμα και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να εξεταστεί τουλάχιστον κατά το μεσοδιάστημα».

Ο συντηρητικός πολιτικός απέρριψε επίσης «άλλες εκπτώσεις» προς την Αθήνα.

«Η Ελλάδα αιωρείται μεταξύ του ενός και του άλλου δανείου και μέχρι τώρα δεν έχει εκπληρώσει του όρους λιτότητας της Κομισιόν, της ΕΤΚ και του ΔΝΤ», σύμφωνα με την οικονομική επιτροπή του CDU.

Στην κατάσταση αυτή «είναι το λάθος μήνυμα» να εξασφαλιστούν ελαφρύνσεις χρέους. «Κάτι τέτοιο θα ήταν σαν παραδοχή της συνεχούς χρηματοδότησης της Ελλάδας σε βάρος αξιόπιστων χωρών και των αποταμιευτών», σύμφωνα με την επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ