ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Νεκροί και οι 5 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη (pics&vid)

Αυστραλία: Νεκροί και οι 5 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη (pics&vid)
REUTERS / ASHLEE ESPINAL

Νεκροί είναι και οι πέντε επιβαίνοντες στο μικρό αεροσκάφος που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, στην οροφή του εμπορικού κέντρου Direct Factory Outlet, κοντά σε αεροδρόμιο που βρίσκεται έξω από τη Μελβούρνη.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός υποδιοικητής της Βικτόρια, Στίβεν Λέιν, σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη, το δικινητήριο ελικοστροβιλοκίνητο αεροσκάφος, τύπου Beechcraft King Air, συνετρίβη εξαιτίας μηχανικής βλάβης στο κτίριο που βρίσκεται κοντά στο τέλος του αεροδιαδρόμου Έσεντον.

Μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Australian Associated Press ότι το αεροπλάνο εξερράγη κατά την σύγκρουση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

«Στο αεροπλάνο επέβαιναν πέντε άτομα και φαίνεται ότι κανένα δεν επέζησε της συντριβής», τόνισε επίσης ο Λέιν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν άλλα θύματα επειδή το δυστύχημα σημειώθηκε στις 09:00 π.μ. τοπική ώρα, περίπου μία ώρα δηλαδή πριν το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου».

Το αεροπλάνο είχε προορισμό το νησί Κινγκ στα στενά Μπας, μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της νότιας νησιώτικης χώρας της Τασμανίας.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις ταυτότητες των θυμάτων.

Το τμήμα ασφάλειας μετακινήσεων της Αυστραλίας θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ