ΚΟΣΜΟΣ

Έδωσε ψωμί σε ψάρια και κινδυνεύει με φυλάκιση

Έδωσε ψωμί σε ψάρια και κινδυνεύει με φυλάκιση
Wikipedia

Αντιμέτωπη με ένα χρόνο φυλάκιση, είναι η 53χρονη Olga Smirnova, η οποία τάισε ψάρια με ψωμί, σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο στo Πουκέτ της Ταιλάνδης.

 

Η τουρίστρια από την Ρωσία είναι προφυλακισμένη στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Chalong, καθώς δεν έχει 2.850 δολάρια (100.000 Μπατ Ταϊλάνδης), προκειμένου να πληρώσει την εγγύηση και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει υπό κράτηση έως την απόφαση του δικαστηρίου.

«Καταφέραμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους υπευθύνους στο αστυνομικό τμήμα όπου η γυναίκα κρατείται. Η Ρωσίδα πολίτης δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για την εγγύηση, η οποία είναι σχεδόν 3000 δολάρια», ανέφερε εκπρόσωπος του ρωσικού προξενείου στο RIA Novosti.

Αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης ισχυρίζονται ότι υπάρχουν δεκάδες αφίσες και ταμπέλες σε διάφορα σημεία του νησιού, οι οποίες προειδοποιούν τους τουρίστες για τους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Το Πουκέτ, που το μέγεθός του είναι κάπως μικρότερο από εκείνο της Σιγκαπούρης, αποτελεί το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης. Το νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με δύο γέφυρες. Βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ταϊλάνδης στη Θάλασσα Ανταμάν. Η περιοχή στις μέρες μας αντλεί μεγάλο μέρος των εσόδων της από τον τουρισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ