ΚΟΣΜΟΣ

Το γιγάντιο πάντα Μπάο Μπάο επέστρεψε στην Κίνα (pics&vid)

Το γιγάντιο πάντα Μπάο Μπάο επέστρεψε στην Κίνα (pics&vid)
China Daily/via REUTERS

Έπειτα από ένα ταξίδι 16 ωρών το θηλυκό γιγάντιο πάντα Μπάο Μπάο έφτασε στην επαρχία Σέτσουαν της Κίνας από το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο της Ουάσινγκτον, όπου είχε γεννηθεί.

Η 3χρονη Μπάο Μπάο θα παραμείνει σε καραντίνα για ένα μήνα στο κινεζικό κέντρο για γιγάντια πάντα στην Τσενγκντού, προτού μπορέσει να συναντήσει τους επισκέπτες του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

640x640 3

China Daily/via REUTERS

Η Μπάο Μπάο, που σημαίνει «θησαυρός» ή «πολύτιμος» στα κινεζικά, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2013 στον Εθνικό Κήπο της Ουάσινγκτον και μάλιστα είναι το δεύτερο πάντα που έχει γεννηθεί εκεί.

640x640 4

Οι γονείς της, η Μέι Σιάνγκ και ο Τιαν Τιαν, μετακόμισαν στον αμερικανικό ζωολογικό κήπο το 2000 βάσει μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει ότι όσα πάντα γεννιούνται σε αμερικανικό έδαφος από γονείς που έχουν δοθεί ως δάνειο από την Κίνα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα αυτή.

640x640 5

China Daily/via REUTERS

Τα γιγάντια πάντα είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων και σπάνιων ζώων του κόσμου, με γνωστό πληθυσμό που φτάνει μόλις τα 1.600, κυρίως στην Κίνα.

640x640 6

China Daily/via REUTERS

Η Κίνα έχει συνεργασία για τον δανεισμό πάντα με 17 ζωολογικούς κήπους σε 12 χώρες. Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 40 γιγάντια πάντα ζουν στο εξωτερικό, ενώ η Μπάο Μπάο είναι το ενδέκατο πάντα που γεννιέται σε ξένο έδαφος και επιστρέφει στην Κίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ