ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο (pics)

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο (pics)
REUTERS/Andrew Yates

Σφοδρή καταιγίδα που έχει ονομαστεί «Ντόρις» πλήττει ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας προκαλέσει αναστάτωση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και την ακύρωση αρκετών πτήσεων μόνο στην Βρετανία

Οι βροχές και οι σφοδροί άνεμοι πρόκειται να πλήξουν πολλές περιοχές από τον νότο μέχρι τον βορρά του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησαν οι αρχές, εφιστώντας την προσοχή για ενδεχόμενες υλικές ζημιές. Στη Βόρεια Ιρλανδία, ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε πως μέχρι και 20.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό, ενώ επτά χιλιάδες παρέμεναν χωρίς ρεύμα μέχρι αργά το πρωί της Πέμπτης.

640x640 8

REUTERS/Rebecca Naden

Στο λονδρέζικο αεροδρόμιο του Χίθροου, το μεγαλύτερο της χώρας, περίπου το 10% των πτήσεων χρειάστηκε να ακυρωθούν, ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του. Ενώ η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Aer Lingus ανέφερε στον ιστότοπό της ότι ακύρωσε 12 πτήσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

640x640 10

REUTERS/Andrew Yates

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Λονδίνου, επλήγησαν επίσης από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα πολυάριθμες καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων. Παράλληλα, οι αυτοκινητιστές κλήθηκαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμη και να αναβάλουν τις μετακινήσεις τους στην κεντρική και τη βόρεια Αγγλία.

Ο αυτοκινητόδρομος Μ80, βορειοανατολικά της Γλασκώβης (Σκωτία), έκλεισε εν μέρει σήμερα το πρωί έπειτα από χιονόπτωση, σύμφωνα με τον Traffic Scotland, τον οργανισμό που επιβλέπει το σκωτσέζικο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, μέχρι 30 εκατοστά χιονιού αναμένονται την Πέμπτη στη Σκωτία και στη βορειοδυτική Αγγλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ