ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Υπάλληλοι νοσοκομείου χτυπούσαν κάρτα και πήγαιναν για ψώνια

Ιταλία: Υπάλληλοι νοσοκομείου χτυπούσαν κάρτα και πήγαιναν για ψώνια
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Jonathan Bachman

Έπειτα από έρευνα των καραμπινιέρων στο νοσοκομείο Λορέτο Μάρε της Νάπολης, διαπιστώθηκε πως ορισμένοι εργαζόμενοι, -πενήντα στο σύνολο- είχαν κάποιες ασχολίες που δεν ήταν στο πλαίσιο της εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, όπως αποδείχθηκε με κάμερες κλειστού κυκλώματος, οι εργαζόμενοι «χτυπούσαν» την κάρτα τους και στην συνέχεια ασχολούνταν με ιδιωτικές τους υποθέσεις: κάποιοι πήγαιναν να παίξουν τένις και άλλοι να ψωνίσουν -πάντα εν ώρα εργασίας.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται ένας νευρολόγος, ένας γυναικολόγος, νοσοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ και όλοι τους κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του ιταλικού δημοσίου. Σύντομα μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες ανακρίσεις ενώ για την ώρα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Παράλληλα οι κάμερες που τοποθέτησαν οι αστυνομικοί, απαθανάτισαν και υπαλλήλους οι οποίοι κάλυπταν τους απόντες και χτυπούσαν μέχρι και 20 κάρτες συναδέλφων τους που δεν βρίσκονταν στο νοσοκομείο, με τις συνεννοήσεις της τελευταίας στιγμής να γίνονταν κυρίως μέσω μηνυμάτων.

Εμβληματική, όπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, είναι η περίπτωση ενός γιατρού, ο οποίος την ώρα που θα έπρεπε να εξετάζει ασθενείς, είχε πάει σε χρυσοχοείο... για να αγοράσει κοσμήματα για την σύντροφό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ