ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία-Απελάθηκε Τυνήσιος που «συνδεόταν» με τον δράστη της επίθεσης στην αγορά του Βερολίνου

Ιταλία-Απελάθηκε Τυνήσιος που «συνδεόταν» με τον δράστη της επίθεσης στην αγορά του Βερολίνου
REUTERS/Fabrizio Bensch/Φωτογραφία αρχείου

Οι αρχές της Ιταλίας απέλασαν δύο Τυνήσιους, τους οποίους βαρύνουν υποψίες περί θρησκευτικού εξτρεμισμού, ενώ ο ένας εξ αυτών φέρεται να συνδεόταν με τον δράστη της περυσινής επίθεσης σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Δύο πρόσωπα απελάθηκαν το Σάββατο, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Ο αριθμός των θρησκευτικών εξτρεμιστών που απελάθηκαν με συνοδεία ως τα σύνορα έφθασε έτσι τους 147 από τον Ιανουάριο του 2015, οι 15 εκ των οποίων απελάθηκαν το 2017», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

Ο ένας από τους Τυνήσιους, 44 ετών, ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα με τα οποία είχε έλθει σε επαφή ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, ο Άνις Άμρι, επίσης πολίτης της Τυνησίας. Ο άνδρας απελάθηκε με ένα πλοίο που αναχώρησε από το Παλέρμο με κατεύθυνση τη βόρεια Αφρική, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Άμρι έριξε ένα φορτηγό πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου τη 19η Δεκεμβρίου 2016 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 40 άλλοι. Ο 24χρονος έπεσε νεκρός μερικές ημέρες αργότερα από πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ο δεύτερος Τυνήσιος που απελάθηκε ήταν γνωστό πως υποστηρίζει τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και φέρεται να σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ