ΚΟΣΜΟΣ

Η έπαυλη της φρίκης της Delphine LaLaurie: Η ζωή της serial Killer της καλής κοινωνίας (pics)

Η έπαυλη της φρίκης της Delphine LaLaurie: Η ζωή της serial Killer της καλής κοινωνίας (pics)
theclio.com

Η Delphine LaLaurie ήταν φαινομενικά μια κοινωνική, επιφανής γυναίκα που έζησε τον 18ο αιώνα στη Νέα Ορλεάνη. Ζούσε σε ένα υπέροχο αρχοντικό και είχε μια σημαντική περιουσία.

Όλη η ελίτ της πόλης ζήλευε την έπαυλή της με τους τρεις ορόφους και τον ξεχωριστό χώρο για τους σκλάβους. Ήταν μία από τις λίγες γυναίκες εκείνη την εποχή που είχαν δική τους ιδιοκτησία.

Η έπαυλή της ήταν κυριολεκτικά ένα σπίτι τρόμου, όπου ο σαδισμός κατείχε τον κύριο λόγο. πίσω από τις κλειστές πόρτες της έπαυλης άκουγες ουρλιαχτά, κραυγές και γινόντουσαν διαρκώς βασανιστήρια.

Η εικόνα που έδειχνε στον έξω κόσμο ήταν μιας γυναίκας που φερόταν με ευγένεια ωστόσο όταν έκλειναν οι πόρτες, οι υπηρέτες της συναντούσαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ήταν αδίστακτη μαζί τους και τους μεταχειριζόταν σαν ζώα.

Το περιστατικό με την δωδεκάχρονη σκλάβα

Ένα βράδυ ακούστηκαν σε όλη τη γειτονία οι κραυγές ενός 12χρονου κοριτσιού που πήδηξε από το μπαλκόνι.

Η νεαρή χτένιζε τα μαλλιά της LaLaurie, όταν ξαφνικά η βούρτσα μπλέχτηκε σε μια τούφα με αποτέλεσμα να πονέσει. Αυτή εξαγριώθηκε και άρπαξε ένα μαστίγιο αρχίζοντας να την κυνηγάει.Το παιδί για να αποφύγει την τιμωρία, επέλεξε να πηδήξει απ’ το μπαλκόνι.

Ο θάνατος τράβηξε την προσοχή της κοινής γνώμης στην πόλη. Η LaLaurie τιμωρήθηκε αναγκάζοντάς την να παραδώσει εννιά απ’ τους καλύτερους και πιο ακριβούς σκλάβους της. Όμως, αξιοποίησε τις γνωριμίες που είχε με αποτέλεσμα να επιστρέψουν γρήγορα στην έπαυλη. Έκτοτε δεν ακούστηκε καμία άλλη ιστορία για την ίδια και η υποψία ότι βασανίζει τους σκλάβους της γρήγορα ξεχάστηκε. Μέχρι την 10η Απριλίου του 1834.

Royal Street

(Πηγή: Wikipedia - Η έπαυλη όπως είναι σήμερα)

Το βράδυ της 10ης Απριλίου του 1834

Εκείνο το βράδυ μια από τις σκλάβες της LaLaurie αποφάσισε να αυτοκτονήσει καθώς δεν άντεχε άλλο όσα συνέβαιναν μέσα στην έπαυλη. Έδεσε τον εαυτό της με μια αλυσίδα στη σόμπα της κουζίνας και έβαλε φωτιά στο σπίτι.

Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σπίτι ζήτησαν να πάνε στην σοφίτα όπου έμεναν οι υπόλοιποί σκλάβοι. Η οικοδέσποινα, ωστόσο, αρνήθηκε να τους επιτρέψει την είσοδο. Χωρίς να πάρουν την άδειά της, έσπασαν την πόρτα και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τις αφάνταστες φρικαλεότητες της LaLaurie.

Από το ταβάνι, κρέμονταν εφτά άνθρωποι, με τα άκρα τους διαμελισμένα και χοντρά σιδερένια κολάρα γύρω απ’ το λαιμό τους.

Ένας από εκείνους που μπήκαν στην σοφίτα ήταν ο δικαστής Jean-Francois Canonge, ο οποίος στη συνέχεια καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του.

12274.71573

Ποια ήταν η Delphine LaLaurie

Η Delphine LaLaurie ήταν κόρη ιρλανδών μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ορλεάνη κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιακής περιόδου. Οι γονείς της ήταν σημαντικά μέλη της τοπικής κοινότητας, και ο ξάδελφός της ήταν ο δήμαρχος της πόλης από το 1815 μέχρι το 1820.

Παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1800, τον Ισπανό αξιωματικό Don Ramón de Lopez y Angulo που πέθανε τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο τους.

Δεύτερος ήταν το 1808 ο πλούσιος τραπεζίτης Jean Blanque, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά. Ο Jean Blanque πέθανε μετά από οχτώ χρόνια γάμου. Τρίτος και τελευταίος ήταν ο γιατρός Louis Nicolas LaLaurie που, αν και αρκετά νεότερός της, την λάτρευε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ