ΚΟΣΜΟΣ

Εμφιαλώνει και πουλά αέρα κοπανιστό με τη ...βούλα(Pic)

Εμφιαλώνει και πουλά αέρα κοπανιστό με τη ...βούλα(Pic)
Wikipedia

Όσοι από εσάς έχετε ταξιδέψει στην Ελβετία γνωρίζετε ότι τα πάντα είναι πανάκριβα. Έτσι και ο ...αέρας των Άλπεων δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν θέλετε λοιπόν να αγοράσετε ένα λίτρο βουνίσιο ελβετικό αέρα πρέπει να πληρώσετε 167 δολάρια.

Ιθύνων νους του «Genuine Mountain Air from Switzerland» είναι ένας ο Βρετανός ομογενής John Green που ζει στην Βασιλεία και ισχυρίζεται ότι συλλέγει τον αέρα σε μια μυστική τοποθεσία κοντά στην πόλη Zermatt.

Ο εμφιαλωμένος αέρας πωλείται μαζί με πιστοποιητικό γνησιότητας το οποίο υποδεικνύει και την ακριβή τοποθεσία συλλογής του μέσω GPS, ενώ περιγράφεται ως το «Απόλυτο δώρο για τον άνδρα ή τη γυναίκα που έχει τα πάντα».

Ο δαιμόνιος Βρετανός, γνωρίζοντας ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν 167 δολάρια για ένα λίτρο αέρα, προσφέρει και μικρότερη ποσότητα σε μπουκάλι των 500ml αντί 97 δολαρίων. Όσοι δε από εσάς, έχετε λεφτά για πέταμα, μπορείτε να αγοράσετε το βάζο των τριών λίτρων για 247 δολάρια.

Swiss mountain air2

Πάντως, η εμφιάλωση φρέσκου αέρα δεν είναι μια νέα επιχειρηματική ιδέα. Επιχειρηματίες από την Γαλλία, τον Καναδά, τη Ρωσία και την Κίνα πωλούν και αυτοί εμφιαλωμένο αέρα. Η αρχική ιδέα πιθανότατα ανήκει σε ένα Κινέζο εκατομμυριούχο, ο οποίος από το 2012 πουλούσε αέρα σε ντενεκεδάκια προς περίπου 1 ευρώ το ένα και μάλιστα σε διάφορες «γεύσεις», όπως «Θιβέτ» ή «Προβιομηχανική Ταϊβάν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ