ΚΟΣΜΟΣ

Εμφανιζόταν ως Τζάστιν Μπίμπερ στο διαδίκτυο για να αποπλανεί ανηλίκους

Εμφανιζόταν ως Τζάστιν Μπίμπερ στο διαδίκτυο για να αποπλανεί ανηλίκους
REUTERS

Ένας 42χρονος από την Αυστραλία που εμφανιζόταν ως ο καναδός τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ στις διαδικτυακές του επαφές, συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων, παιδική πορνογραφία, και παιδεραστία.

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 931 κακουργηματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων τριών βιασμών. Τα ανήλικα θύματά του σε όλον τον κόσμο υπολογίζονται σε 157.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής που χειρίζεται την υπόθεση έκανε λόγο για "φρίκη" και προειδοποίησε τους νεαρούς θαυμαστές του τραγουδιστή και τους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση. Όπως είπε:

Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά μπορούσαν να πιστέψουν ότι επικοινωνούν με το συγκεκριμένο διάσημο πρόσωπο υποδηλώνει την ανάγκη να σκεφτούμε στα σοβαρά για τον τρόπο που εμείς ως κοινωνία εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα που διεξάγεται περιλαμβάνει ξένες αρχές. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη γερμανική αστυνομία και το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Από τα φερόμενα ως θύματα του 42χρονου, τα 50 βρίσκονται στις ΗΠΑ, 20 στο Ηνωμένο Βασίλειο και έξι στην Αυστραλία. Ο 42χρονος χρησιμοποιούσε πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες περιλαμβανομένου του Facebook και του Skype για να επικοινωνεί με τα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ