ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Θύματα εμπορίας έπεσαν 20.000 γυναίκες και παιδιά το 2016

Ινδία: Θύματα εμπορίας έπεσαν 20.000 γυναίκες και παιδιά το 2016
REUTERS

Περίπου 20.000 γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ινδία το 2016, σε μια ποσοστιαία αύξηση περίπου 25% από τον προηγούμενο χρόνο, όπως αποκάλυψαν κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Το υπουργείο γυναικείων θεμάτων και ανάπτυξης του παιδιού ανέφερε στο κοινοβούλιο ότι 19.223 γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης διακινητών ανθρώπων τον περασμένο χρόνο, έναντι 15.448 το 2015, με τον μεγαλύτερο αριθμό των θυμάτων να καταγράφεται στην ανατολική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης.

Οι αστυνομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν την αύξηση αυτή των καταγεγραμμένων περιστατικών στην αυξημένη επαγρύπνηση των πολιτών για εγκλήματα που συνδέονται με την εμπορία ανθρώπων και στην καλύτερη εκπαίδευση της αστυνομίας.

«Είναι δύσκολο να ισχυριστούμε ότι αυτά τα εγκλήματα αυξάνονται δραματικά», τόνισε ένας ανώτερος αστυνομικός αξιωματούχος του Δελχί, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Πιστεύω ότι περισσότερα θύματα καταγγέλουν τα περιστατικά εξαιτίας των περισσότερων πληροφοριών που διαθέτουν για την εμπορία ανθρώπων», τόνισε ο αξιωματούχος. «Η κυβέρνηση και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών πραγματοποιούν εκστρατείες και οι άνθρωποι βλέπουν περισσότερες υποθέσεις να αναφέρονται σε μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο χρόνο 9.104 παιδιά έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης διακινητών – μια αύξηση 27% από το 2015. Ο αριθμός των γυναικών θυμάτων αυξήθηκε κατά 22% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα σε 10.119.

Παράλληλα ο αξιωματούχος τόνισε πως ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλά θύματα εξακολουθούν να μην προχωρούν σε καταγγελίες στην αστυνομία, κυρίως επειδή δεν γνωρίζουν την νομοθεσία ή φοβούνται τους διακινητές.

Η Νότια Ασία, με την Ινδία στο κέντρο της, αποτελεί μια από τις περιοχές όπου καταγράφεται ο γρηγορότερα αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ