ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη στην Κολομβία προγραμματίζει ο πάπας Φραγκίσκος

Επίσκεψη στην Κολομβία προγραμματίζει ο πάπας Φραγκίσκος
REUTERS/Tony Gentile

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), θα επισκεφθεί την Κολομβία από την 6η ως την 11η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Ο αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα κάνει σταθμούς στην Μπογοτά, τη Βιγιαβισένσιο, τη Μεδεγίν και την Καρταχένα, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Αγίας Έδρας, η οποία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα αργότερα πιο λεπτομερές πρόγραμμα.

Ο πάπας αποδέχθηκε μια πρόσκληση του προέδρου και επισκόπων της Κολομβίας, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της οργάνωσης FARC υπέγραψαν την 24η Ιουνίου στην Αβάνα μια ιστορική συμφωνία για μια οριστική αμοιβαία κατάπαυση του πυρός και τον αφοπλισμό των ανταρτών, αίροντας τα τελευταία εμπόδια για τη σύναψη της συμφωνίας για την ειρήνη έπειτα από μισό αιώνα πολέμου.

Ο πάπας Φραγκίσκος ενεπλάκη προσωπικά στην ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία. Τον περασμένο Δεκέμβριο, συναντήθηκε στο Βατικανό με τον Χουάν Μανουέλ Σάντος, τον πρόεδρο της Κολομβίας –που έλαβε Νόμπελ Ειρήνης– και τον προκάτοχό του, τον Άλβαρο Ουρίμπε, ανυποχώρητο επικριτή της συμφωνίας με τους αντάρτες των FARC, χωρίς να καταφέρει να τους πείσει να συμβιβάσουν τις διαφωνίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ