ΚΟΣΜΟΣ

Νάπολι: Επεισόδια στη διαδήλωση κατά του ακροδεξιού Ματέο Σαλβίνι (pics)

Νάπολι: Επεισόδια στη διαδήλωση κατά του ακροδεξιού Ματέο Σαλβίνι (pics)
twitter

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νάπολη, με αιτία την ομιλία του γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι.

Ακροαριστεροί και αντιρατσιστικές οργανώσεις πήραν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας, με σύνθημα «έξω ο ρατσιστής Σαλβίνι από την πόλη μας».

Ενώ η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, μια ομάδα νέων, με κράνη και καλυμμένο το πρόσωπο και με διάφορες μάσκες, απομακρύνθηκε και περικύκλωσε τους αστυνομικούς, και άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ.

1

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, ενώ, παράλληλα, έκανε χρήση γκλοπ και αντλιών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η περιοχή της Φουοριγκρόττα, όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

2

Ο αριστερός δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, τις περασμένες ημέρες τάχθηκε κατά της παρουσίας του Σαλβίνι στην Νάπολη, και της ομιλίας του σε χώρο που ανήκει στον δήμο. Υπενθύμισε, δε, ότι στο παρελθόν, ο γραμματέας της Λέγκα είχε μιλήσει για τους ναπολιτάνους με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ότι η Λέγκα ευχόταν, « ο Βεζούβιος να σκεπάσει με λάβα όλη την Νάπολη»

4

Η νομαρχία, όμως, τελικά έδωσε πράσινο φως στην οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, υποχρεώνοντας τον δήμο να προσφέρει τον χώρο του εκθεσιακού κέντρου της πόλης.

πηγή φωτογραφιών: twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ