ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Γραφική εικόνα να τραγουδάς με υψωμένη γροθιά το Bandiera rossa (pics&vid)

Ρέντσι: Γραφική εικόνα να τραγουδάς με υψωμένη γροθιά το Bandiera rossa (pics&vid)
REUTERS/Giorgio Perottino

Μαθήματα... αριστεροσύνης παρέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι μιλώντας στους υποστηρικτές του, στους χώρους της πρώην βιομηχανίας της Fiat Lingotto στο Τορίνο.

«Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος», δήλωσε είπε ο Ρέντσι και πρόσθεσε:

Στέλνουμε αυτό το μήνυμα σε όσους νομίζουν πως το να είσαι αριστερός σημαίνει να ανεβαίνεις σε μια εξέδρα με την γροθιά υψωμένη και να τραγουδάς το "Bandiera rossa". Αντιπροσωπεύουν κάτι που δεν υφίσταται πλέον. Είναι μια γραφική εικόνα, δεν πρόκειται για πολιτική.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» οργάνωσε την τριήμερη αυτή συνάντηση με τους υποστηρικτές του ενόψει τις ανοικτής διαδικασίας εκλογής του νέου γραμματέα των «Δημοκρατικών» στις 30 Απριλίου.

2017 03 12T140752Z 1514214048 LR1ED3C138TVS RTRMADP 3 ITALY POLITICS copy

(Πηγή: REUTERS/Giorgio Perottino)

Πρόσφατα μέρος της αριστερής μειοψηφίας του κόμματος αποφάσισε να προχωρήσει σε διάσπαση και να δημιουργήσει το κίνημα των «Δημοκρατών και Προοδευτικών», κατηγορώντας τον Ρέντσι για υπερβολικά μετριοπαθείς θέσεις και έλλειψη αυτοκριτικής. Στα κύρια στελέχη του νέου κινήματος συμπεριλαμβάνονται ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα και ο Ενρίκο Ρόσσι, περιφερειάρχης της Τοσκάνης.

Αναφερόμενος έμμεσα στα μέλη της νέας αυτής πολιτικής κίνησης ο Ρέντσι υπογράμμισε από την πρώην βιομηχανική μονάδα της Fiat:

«Δεν κατάλαβαν ότι η κοινότητα των ανθρώπων, των μελών των Δημοκρατικών, εκφράζει ισχύ και σταθερότητα, ανεξάρτητα από την ηγεσία. Ας το πάρουν απόφαση, διότι είναι κάτι που υπήρχε πριν από εμάς και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από μας. Στην φάση αυτή πορεύεται μαζί μας».

Στην εκδήλωση του Lingotto έδωσε το παρών και ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος τόνισε στο Twitter:

«Σήμερα βρίσκομαι στο Lingotto με τον Ματέο Ρέντσι. Περισσότερη δύναμη στο Δημοκρατικό Κόμμα, για το συμφέρον της Ιταλίας».

2017 03 12T141515Z 367904354 LR1ED3C13L4W4 RTRMADP 3 ITALY POLITICS

(Πηγή:REUTERS/Giorgio Perottino)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ