ΚΟΣΜΟΣ

Τετράχρονο κοριτσάκι διένυσε 8 χλμ. στα χιόνια για να βοηθήσει την γιαγιά του (Pics)

Τετράχρονο κοριτσάκι διένυσε 8 χλμ. στα χιόνια για να βοηθήσει την γιαγιά του (Pics)
Twitter @zabakaru

Ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών περπάτησε οκτώ χιλιόμετρα, μέσα στο χιονισμένο δάσος, για να βοηθήσει την άρρωστη γιαγιά της.

Πρόκειται για την μικρή Saglana που ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Ρωσική Δημοκρατία της Tuva, στην νότια Σιβηρία. Η ζωή της μικρής δεν είναι «στρωμένη με ροδοπέταλα» καθώς ζει με τον τυφλό παππού και την γιαγιά της ενώ η 31χρονη μητέρα της ζει σε άλλο μέρος.

Ένα πρωινό, όταν η 4χρονη ξύπνησε είδε τη γιαγιά της να μην αντιδρά. Χωρίς να το σκεφτεί, βγήκε στο δρόμο και περπάτησε μέχρι την πιο κοντινή πόλη, που ήταν 8 χιλιόμετρα μακριά, για να ζητήσει βοήθεια.

Το παιδί όμως έπρεπε να διασχίσει το χιονισμένο και επικίνδυνο λόγω παρουσίας αρκούδων και λύκων δάσος. Για καλή της τύχη τα κατάφερε και λίγες ώρες αργότερα κατάφερε να φτάσει σώα στον προορισμό της. Όταν εξετάστηκε από τους γιατρούς διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί υποθερμία, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Λίγο αργότερα οι γιατροί έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς αλλά δεν κατάφεραν να την σώσουν καθώς είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή

Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα για ευθύνες της μητέρας, η οποία κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αμέλεια. «Γνώριζε ότι τα ηλικιωμένα άτομα δεν ήταν σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια του παιδιού», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πολλοί ήταν αυτοί που εξήραν την ανδρεία της μικρής μέσω twitter. Λόγια όπως: «Μπράβο, κοριτσάκι», «Εδώ έχουμε μια ηρωίδα» κ.α έγραψαν όσοι έμαθαν την είδηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ