ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Με πρόστιμο 100 δολαρίων θα τιμωρείται ο… αυνανισμός

Τέξας: Με πρόστιμο 100 δολαρίων θα τιμωρείται ο… αυνανισμός
twitter@@JFarrarDist148

Μια... ριζοσπαστική πρόταση νόμου κατέθεσε ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, ως «απάντηση» στην εξαιρετικά αυστηρή νομοθεσία της συγκεκριμένης Πολιτείας, σε ό,τι αφορά τις αμβλώσεις.

Η Τζέσικα Φάραρ, βουλευτής των Δημοκρατικών, προτείνει έναν νόμο που θα προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 100 δολαρίων, στους άνδρες, κάθε φορά που αυτοί αυνανίζονται.

Επιπλέον, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα επιβάλλεται η 24ωρη αναμονή των ανδρών σε περιπτώσεις που πρέπει να υποβληθούν σε κολονοσκόπηση ή βαζεκτομή, μια μικροεπέμβαση για την απολίνωση των σπερματικών πόρων, ή ακόμη και για να προμηθευτούν Viagra .

Η Φάραρ, αν και γνωρίζει πως οι ελπίδες να «περάσει» το νομοσχέδιό της είναι ελάχιστες, αποφάσισε να το καταθέσει την περασμένη εβδομάδα, θέλοντας να δώσει έμφαση στα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ισχύουν στο Τέξας για τα δύο φύλα.

Αιτιολογώντας την πρότασή της για ποινικοποίηση του αυνανισμού των ανδρών, η Φάραρ σημειώνει πως η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι παρά η αποτυχία της διατήρησης της ιερότητας της ζωής, καθώς και μια ενέργεια ενάντια σε ένα αγέννητο παιδί.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η «απάντηση» στο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμουν οι γιατροί στις γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε άμβλωση, σε μια προσπάθεια να τις αποθαρρύνουν, και στο οποίο, σύμφωνα με την Φάραρ, αναφέρονται ανακρίβειες, όπως ότι ο καρκίνος του μαστού σχετίζεται με τις αμβλώσεις.

Ωστόσο, έγινε δεκτό με πολλές αντιδράσεις, κυρίως από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι επιτέθηκαν στην βουλευτή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της.

«Ντρέπομαι για την βουλευτή Φάραρ. Η απόπειρά της να συγκρίνει το θέμα των αμβλώσεων με τον αυνανισμό, αποδεικνύει την έλλειψη γνώσεών της ακόμη και σε βασικά θέματα της ανθρώπινης βιολογίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής Τόνι Τίντερχολτ, ο οποίος σε ειρωνικούς τόνους συνέστησε στη συνάδελφό του να παρακολουθήσει το αντίστοιχο μάθημα που γίνεται στο λύκειο.

Texas bill would fine men $100 each time they masturbate, By Isabelle Chapman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ