ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας με νεκρούς στη Δαμασκό

Δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας με νεκρούς στη Δαμασκό
REUTERS/ BASSAM KHABIEH

Μια δεύτερη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη μέσα σε εστιατόριο στη Δαμασκό, λίγες μόλις ώρες μετά την πρώτη επίθεση ενός καμικάζι αυτοκτονίας σε Δικαστικό Μέγαρο στη συριακή πρωτεύουσα.

Ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο εστιατόριο στην περιοχή Ραμπουέ, προκαλώντας πολλές απώλειες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των θυμάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τον βομβιστή τον κυνηγούσαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, προτού εκείνος εισβάλει μέσα στο εστιατόριο και ανατιναχτεί.

Από την πρώτη επίθεση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών.

Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο κτίριο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Δαμασκού, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από το εσωτερικό του δικαστηρίου που έδειχναν αίματα στο πάτωμα ανάμεσα σε σκόρπια χαρτιά, ένα παπούτσι, σπασμένα τούβλα και πέτρες. Πλάνα από ένα νοσοκομείο έδειξαν έναν άνδρα που φορούσε κοστούμι πάνω σε ένα φορείο με αίματα στα ρούχα.

Η έκρηξη έπληξε το δικαστήριο «σε μια ώρα που η περιοχή είναι γεμάτη» δικηγόρους, δικαστές και πολίτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, δήλωσε ο Άχμεντ αλ Σάγιντ, υψηλόβαθμος δικαστικός υπάλληλος, στο τηλεοπτικό δίκτυο al Ikhbariya.

Ο ίδιος πρόσθεσε αργότερα πως 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες προς το παρόν.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στη Δαμασκό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ