ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν τώρα βλέπει «σταυροφορία» κατά του Ισλάμ

Ο Ερντογάν τώρα βλέπει «σταυροφορία» κατά του Ισλάμ
Murat Cetinmuhurdar/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Προκλητικός εμφανίζεται για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς σε νέες του δηλώσεις κατηγορεί την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ότι έχει εξαπολύσει «σταυροφορία» εναντίον του Ισλάμ.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιτρέψει σε μια επιχείρηση να απαγορεύσει στις εργαζόμενές της να φορούν την ισλαμική μαντίλα στο χώρο εργασίας.

Με τις σχέσεις της Άγκυρας να είναι τεταμένες με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως με την Ολλανδία και τη Γερμανία, οι αρχές των οποίων αποφάσισαν να ακυρώσουν τις προεκλογικές εκδηλώσεις υπέρ του, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε το μπρα ντε φερ και επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJUE) σχετικά με το δικαίωμα των μουσουλμάνων γυναικών να φορούν τη μαντίλα στην εργασία τους.

«Τι γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου συμβόλου του Ισλάμ», σημείωσε ο ηγέτης της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ