ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες από τον Αρμαγεδδών: Στο φως οι πρώτες πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ (vids)

Εικόνες από τον Αρμαγεδδών:  Στο φως οι πρώτες πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ (vids)
Lawrence Livermore National Laboratory / YouTube

Στον αποχαρακτηρισμό 750 βίντεο από 210 πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησαν από το 1945 έως το 1962, προχώρησαν οι ΗΠΑ. Την ψηφιοποίηση από τις πυρηνικές δοκιμές που έγιναν στο Νέο Μεξικό, τη Νεβάδα, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό έχει αναλάβει η Lawrence Livermore National Laboratory

 

Κάθε δοκιμή που έγινε από τις ΗΠΑ καταγράφηκε από πολλές κάμερες και οπτικές γωνίες και η Lawrence Livermore National Laboratory έχει αναλάβει να ψηφιοποιήσει τις περίπου 10.000 ταινίες.

Προκειμένου να μην καταστραφούν από τη φυσική φθορά, την συντήρησή τους ανέλαβε ο φυσικός Greg Spriggs. Η ομάδα του εργαστηρίου εκτιμά ότι θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί στο YouTube μία σειρά από 64 βίντεο.

«Είναι απίστευτο πόση ενέργεια έχει απελευθερωθεί. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο όπλο. Νομίζω ότι αν συνειδητοποιήσουμε αυτή την ιστορία και δείξουμε ποια είναι η δύναμη των όπλων αυτών και πόση καταστροφή μπορούν να προκαλέσουν, τότε ίσως οι άνθρωποι θα είναι απρόθυμοι να τα χρησιμοποιήσουν», δήλωσε ο Greg Spriggs.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ