ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός 16χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Νεκρός 16χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
REUTERS/Mussa Qawasma

Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, οι Παλαιστίνιοι πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες κατά οχημάτων που κινούνταν κοντά στην πόλη της Χεβρόνας. Οι αστυνομικοί ένοιωσαν απειλή και πυροβόλησαν έναν ύποπτο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ωστόσο ακόμα προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες για το πώς κατέληξε ο έφηβος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο Μουράντ Γιούσεφ Αμπού Γάζι, 16 ετών, χτυπήθηκε θανάσιμα από σφαίρα στον θώρακα ενώ ακόμη ένας νεαρός τραυματίστηκε.

Σημειώνεται πως η Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν γίνει από την 1η Οκτωβρίου 2015 "θέατρο" ενός κύματος βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 256 Παλαιστίνιους, 40 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς τουρίστες, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Ωστόσο τα βίαια επεισόδια έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Το Ισραήλ κατηγορεί την παλαιστινιακή ηγεσία ότι υποκινεί τη βία. Η Παλαιστινιακή Αρχή το διαψεύδει και τονίζει πως πολλοί δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών οδηγήθηκαν στις ενέργειες αυτές από απελπισία καθώς η ισραηλινή κατοχή διαρκεί πέντε δεκαετίες.

Ο πιο πρόσφατος γύρος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης τερματίστηκε το 2014 και δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική επανέναρξής τους στον ορίζοντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ