ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο στα τέλη Απριλίου

Επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο στα τέλη Απριλίου
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Gabriel Bouys

Ο πάπας Φραγκίσκος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αιγύπτιου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι και θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, Αλά Γιούσεφ, ο 266ος Ποντίφικας και ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα γίνει δεκτός από τον Αιγύπτιο πρόεδρο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το «Ελ Άζχαρ», που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, όπου και θα συναντήσει και τον μεγάλο ιμάμη Άχμεντ Αλ Τάγιεμπ.

Ακόμη θα επισκεφθεί την έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, όπου θα γίνει δεκτός από τον πάπα και πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄, ενώ θα επισκεφθεί και την Καθολική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Στην ανακοίνωση της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας τόνισε ότι η Αίγυπτος θα υποδεχθεί τον Πάπα και εκφράζει την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ειρήνης, της ανοχής και του διαλόγου στην ανθρωπότητα.

Τέλος, ο κ. Γιούσεφ μετέφερε τον σεβασμό του Αιγύπτιου ηγέτη Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι προς τo πρόσωπο του Ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά και προς τις απόψεις του σε διεθνή ζητήματα, όπως και ο ίδιος αισθάνθηκε κατά τη συνάντηση που είχε με τον πάπα Φραγκίσκο το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ