ΚΟΣΜΟΣ

Ο απίστευτος λόγος που κανείς δεν προσλαμβάνει αυτόν τον άνδρα

Ο απίστευτος λόγος που κανείς δεν προσλαμβάνει αυτόν τον άνδρα
The Hindustan Times

Ονομάζεται Saddam Hussain και κατάγεται από την πόλη Jamshedpur της Ινδίας. Σπούδασε μηχανικός στο πανεπιστήμιο και έκανε πάρα πολλές θυσίες για να πάρει το πτυχίο του, ωστόσο είναι αδύνατο να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας επειδή έχει το ίδιο όνομα με τον πρώην ηγέτη του Ιράκ.

 

Ο νεαρός Ινδός δυο χρόνια μετά την αποφοίτησή του από τα Πανεπιστήμιο Tamil Nadu’s Noorul Islam όπου εξειδικεύτηκε ως μηχανικώς πλοίων βρίσκει κλειστές όλες τις πόρτες των εταιριών.

Μέχρι στιγμής έχει δώσει συνέντευξη σε περισσότερες από 40 πολυεθνικές εταιρίες αλλά όλοι τον απέρριψαν.

Έξι μήνες μετά από τις πρώτες απορρίψεις αποφάσισε να επικοινωνήσει με τα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού ορισμένων εταιριών για να μάθει γιατί τον είχαν απορρίψει. Οι περισσότεροι από τους υπεύθυνους του είπαν ότι δεν τον προσέλαβαν επειδή τον έλεγαν Saddam Hussain.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να με προσλάβουν», είπε στην Hindustan Times.

Αποφασισμένος ότι δεν θα μπορούσε να βρει ποτέ δουλειά με αυτό το όνομα αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε Sajid, κάτι που έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Αν και τα νέα του έγραψα - διαβατήριο, ταυτότητα, άδεια οδήγησης- είχαν το νέο του όνομα το πτυχίο του έγραφε ακόμα Saddam κάτι που έκανε τις εταιρίες πιο δύσπιστες. Τώρα ο Sajid προσπαθεί να πείσει το πανεπιστήμιο να του εκδώσει νέο πτυχίο με το νέο του όνομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ