Περού: Ισχυρές βροχοπτώσεις «ξεθάβουν» τα οστά από τα νεκροταφεία (vids&pics)
Πηγή: REUTERS/Mariana Bazo

Δύσκολες είναι οι μέρες για τους κατοίκους του Περού καθώς καταιγίδες σαρώνουν την χώρα σε πολλές περιοχές, οι οποίες εκτός από τα σπίτια των πολιτών πλήττουν και τα κοιμητήρια, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην επιφάνεια τα οστά των νεκρών, τα οποία οι οικογένειες προσπαθούν να περισώσουν πάση θυσία.

Στο νεκροταφείο του Σαν Χοσέ, για παράδειγμα, που έχει πλημμυρίσει τελείως, άνθρωποι παίρνουν από τους τάφους τα οστά συγγενών τους καθώς το νερό έχει καταστρέψει πολλούς τάφους, με αποτέλεσμα να διακρίνονται οι σοροί. «Είναι μια δοκιμασία για να μπούμε μέσα και να δούμε τους νεκρούς μας», δήλωσε ένας κάτοικος στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων από τα πτώματα που κείτονται ελεύθερα στο περιβάλλον.

Ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ Μακάριο Φιέστας δεσμεύτηκε να γίνει άντληση του νερού ώστε να περιοριστεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης.

640x640 2REUTERS/Guadalupe Pardo

Από τον Ιανουάριο, το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία της θάλασσας, η οποία εξατμίζεται με συνέπεια να δημιουργούνται σφοδρές βροχοπτώσεις στις Άνδεις, και στη συνέχεα πλημμύρες, χιονοστιβάδες και κατολισθήσεις, έχει προκαλέσει τον θάνατο 84 ανθρώπων στο Περού.

Video: Φονική θεομηνία στο Περού – Συγκλονιστική διάσωση γυναίκας από χείμαρρο λάσπης

640x640 3REUTERS/Guadalupe Pardo

Τις τελευταίες ώρες, η χώρα θρηνεί πέντε νέα θύματα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας (INDECI), 20 άνθρωποι αγνοούνται και 209 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισχυρών αυτών βροχοπτώσεων, ενώ περίπου 112.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα πάντα και άλλοι 666.500 υπέστησαν υλικές ζημιές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης