Νέα έκρηξη από τον Ερντογάν: Σταυροφόροι οι Ευρωπαίοι ηγέτες…
Πηγή: REUTERS/Murad Sezer

Σφοδρή επίθεση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την επετειακή Σύνοδο της Ρώμης, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ από τα βέλη του Τούρκου Προέδρου δεν γλίτωσε ούτε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Τι δουλειά έχετε να μαζευτείτε γύρω από τον Πάπα;» διερωτήθηκε την Κυριακή ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών και πρόσθεσε: «το Βατικανό δεν είναι κράτος – μέλος της ΕΕ».

«Δεν κάνετε μέλος της ΕΕ την Τουρκία επειδή είναι μια ισλαμική χώρα» υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο Τούρκος Πρόεδρος και χαρακτήρισε τους ευρωπαίους ηγέτες «σταυροφόρους».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει πάλι λόγο για «σταυροφορία», επικρίνοντας με δριμύτητα την απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκρινε ότι οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν στις μουσουλμάνες να φορούν τη μαντίλα στην εργασία τους.

«Τι γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου συμβόλου του Ισλάμ» είχε σχολιάσει ο Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης