ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Δίκαιες και ισορροπημένες διαπραγματεύσεις ζητά η Μέρκελ

Brexit: Δίκαιες και ισορροπημένες διαπραγματεύσεις ζητά η Μέρκελ
REUTERS/Olivier Hoslet/Pool

Με στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις του Brexit στις ζωές των πολιτών της Ε.Ε. που διαμένουν στην Βρετανία, η Γερμανία θα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όπως τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης υπογράμμισε πως ελπίζει η Βρετανία και η ΕΕ να παραμείνουν στενοί εταίροι, επισημαίνοντας επιπλέον, ενώπιον στελεχών του κόμματός της, ότι η προοπτική του Brexit προκαλεί ανησυχία σε πολλούς πολίτες στην Ευρώπη σχετικά με το μέλλον τους.

«Αυτό συμβαίνει ειδικά σε πολλούς Γερμανούς και Ευρωπαίους πολίτες στη Βρετανία. Επομένως, η γερμανική κυβέρνηση θα εργαστεί εντατικά για να εγγυηθεί ότι ο αντίκτυπος στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερος».

Επιπλέον, η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής «δίκαιων και ισορροπημένων» διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία.

«Εμείς, στους κόλπους της ΕΕ, θα διεξάγουμε με τρόπο δίκαιο κι ισορροπημένο τις επικείμενες διαπραγματεύσεις κι ελπίζω ότι θα ισχύσει το ίδιο για τη βρετανική κυβέρνηση, η πρωθυπουργός της Βρετανίας με διαβεβαίωσε για αυτό στο τηλέφωνο» την Τρίτη, σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος από το Βερολίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ