ΚΟΣΜΟΣ

Νέο χτύπημα για τους γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν

Νέο χτύπημα για τους γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν
REUTERS/Handout

Αντιμέτωποι με μια νέα δοκιμασία είναι οι γονείς της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, η οποία εξαφανίστηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια και ακόμη αναζητείται. Ο πρώην αστυνομικός που τους είχε κατηγορήσει για «κουκούλωμα» του θανάτου της ετοιμάζει δεύτερο-αποκαλυπτικό βιβλίο.

Οι γονείς της μικρής πληροφορήθηκαν για την επικείμενη έκδοση του βιβλίου, που αναμένεται τον Απρίλιο, λίγο πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια από την εξαφάνιση, και μέσω του περιβάλλοντος τους προειδοποιούν τον Γκονσάλο Αμαράλ, τον αστυνομικό που συμμετείχε στις έρευνες για την ανεύρεσή του παιδιού τους στην Πορτογαλία, πως θα λάβουν κάθε νομικό μέτρο αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τους ίδιους το βιβλίο του δεν θα εκδοθεί ποτέ στην Μεγάλη Βρετανία, όπως συνέβη και με το προηγούμενο. Οικογενειακή πηγή μιλώντας στην Sun Online τόνισε πως οι γονείς της Μάντι γνωρίζουν πως «κανένας εκδότης δεν θα τολμήσει να αγγίξει το βιβλίο», καθώς θα ακολουθήσουν νομικές κυρώσεις.

«Ας δούμε τι θα γίνει αυτή την φορά. Έγραψε ένα ακόμη βιβλίο για να συμπέσει με την επέτειο της εξαφάνισής της. Αν επαναλάβει τις θεωρίες του οι δικηγόροι της οικογένειας θα εξετάσουν το θέμα».

Το δεύτερο βιβλίο του Αμαράλ αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την γνωστότερη υπόθεση εξαφάνισης παιδιού στην ιστορία. Το πρώτο έγινε best seller στην Πορτογαλία, του εξασφάλισε εξαιρετικές χρηματικές απολαβές που ανήλθαν – σύμφωνα με τις πληροφορίες – στις 350.000 λίρες και ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ. Βέβαια δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Αμαράλ υποστήριζε πως η μικρή είχε χάσει την ζωή της σε κάποιο ατύχημα και οι γονείς της «κουκούλωσαν» τον θάνατο και έκρυψαν την σορό της. Φυσικά εκείνοι αρνήθηκαν τα πάντα, επιμένοντας πως το παιδί απήχθη.

«Ο κ. Αμαράλ γνωρίζει πως ο κόσμος αγαπάει την ιστορία της Μάντι και των γονιών της», είπε πηγή του πρώην αστυνομικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ