ΚΟΣΜΟΣ

Τι προσδοκά η Ρωσία από τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Τι προσδοκά η Ρωσία από τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την πεποίθηση του πως μια συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ανέφερε στο αμερικάνικο κανάλι ABC ότι «Εάν οι δύο πρόεδροι συναντηθούν μεταξύ τους, ανταλλάξουν απόψεις και αποφασίσουν, ότι θέλουν να επανακινήσουν τον διάλογο, τότε θα υπάρξει ευκαιρία για την βελτίωση των σχέσεων».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι σχέσεις Ρωσίας- ΗΠΑ είναι στο χαμηλότερο σημείο και σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε «Είναι σε κατάσταση Ψυχρού πολέμου; Ίσως σε χειρότερη κατάσταση».

Σε ερώτημα που του έγινε σχετικά με την στάση του Ρώσου προέδρου στις εκλογές των ΗΠΑ και την προτίμηση του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ ,απάντησε ρητορικά: «Το ζήτημα δεν συνίσταται στις προτιμήσεις, είπε -αλλά στο ποιανού οι απόψεις μας αγγίζουν και ποιανού απόψεις βρίσκουν καλύτερη ανταπόκριση στην κοινή γνώμη».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι υπάρχει μια ομάδα των Αμερικανών πολιτικών που ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος με τη Ρωσία, παρά την ύπαρξη προβλημάτων και μια άλλη ομάδα που υποστηρίζει ότι με την Μόσχα δεν μπορούν να κάνουν διάλογο, κατέληξε διερωτώμενος : «Ποιόν λοιπόν να επιλέξουμε;»

Ο Μάικλ Άντον, ο οποίος είναι αναπληρωτής βοηθός του Αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφαλείας, είχε αναφέρει ότι οι ημερομηνίες της συνάντησης Πούτιν-Τραμπ δεν έχουν συζητηθεί και τόνισε ότι οι δύο πρόεδροι θα συναντηθούν στην «σύνοδο κορυφής των 20» τον Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ