ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μακρόν με πολιτικό σύμμαχο του Σαρκοζί

Συνάντηση Μακρόν με πολιτικό σύμμαχο του Σαρκοζί
REUTERS/Stephane Mahe

Συνάντηση με τον συντηρητικό Κριστιάν Εστροζί είχε ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μασσαλία, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα δεξιάς-αριστεράς.

Ο Εστροζί προέρχεται από μια πτέρυγα της συντηρητικής πολιτικής σκηνής της Γαλλίας που βρίσκεται πολύ δεξιότερα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της οποίας διετέλεσε υπουργός Οικονομίας μέχρι τον περασμένο χρόνο ο 39χρονος Μακρόν.

Παρότι είναι στενός σύμμαχος του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο Εστροζί συγκαταλέγεται σε εκείνους που ζητούν να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν. «Είμαστε υπεύθυνοι για τα συμφέροντα της Γαλλίας και ανησυχούμε γι’ αυτά», είπε ο Εστροζί στους δημοσιογράφους στη συνάντησή του με τον Μακρόν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πόλη αργότερα μέσα στη μέρα.

Ο Μακρόν από την πλευρά του δήλωσε ότι οι καλοί πολίτες της Γαλλικής Δημοκρατίας «γνωρίζουν ποιοί είναι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία και που βρίσκονται οι αληθινοί εχθροί».

Σημειώνεται πως το θέμα της ασφάλειας και το μεταναστευτικό είναι αμφότερα ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα στην περιοχή Προβάνς Αλπ Κοτ ντ'Αζούρ του Εστροζί όπου το ακροδεξιό κόμμα της κυριότερης αντιπάλου του Μακρόν στις εκλογές, της Μαρίν Λεπέν, γνωρίζει άνοδο, όπως σημειώνει το Reuters.

Ως δήμαρχος της Νίκαιας, ο Εστροζί είχε κατηγορήσει το περασμένο καλοκαίρι τη σοσιαλιστική κυβέρνηση για πλημελλή μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση τυνήσιου τζιχαντιστή με φορτηγό, που είχε ως θύματα 86 άτομα.

Ερωτηθείσα για τη συνάντηση των δύο η εκπρόσωπος του Φιγιόν τη χαρακτήρισε καιροσκοπική. «Ο Μακρόν κυνηγάει στο έδαφος της δεξιάς αλλά δεν είναι ο υποψήφιος της δεξιάς», δήλωσε η Ανί Ζενεβάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ