ΚΟΣΜΟΣ

Σικάγο: Σύλληψη 14χρονου για ομαδικό βιασμό έφηβης που μεταδόθηκε σε facebook live

Σικάγο: Σύλληψη 14χρονου για ομαδικό βιασμό έφηβης που μεταδόθηκε σε facebook live
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Joe Penney

Ένας 14χρονος συνελήφθη από τις Αρχές του Σικάγο στις ΗΠΑ σε σχέση με υπόθεση ομαδικού βιασμού έφηβης, που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook.

Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Άντονι Γκουλιέμι έγραψε στο Twitter ότι «η αστυνομία του Σικάγο συνέλαβε τον πρώτο από πολλούς έφηβους δράστες της σεξουαλικής επίθεσης στο Facebook».

Ο 14χρονος κατηγορείται για τουλάχιστον τρεις κακουργηματικές πράξεις, όπως έγραψε η εφημερίδα The Chicago Tribune, επικαλούμενη την αστυνομία.

Το θύμα είναι μια 15χρονη, η οποία δηλώθηκε ως αγνοούμενη στις 19 Μαρτίου και δύο μέρες αργότερα βρέθηκε και μεταφέρθηκε σε παιδιατρική κλινική.

Ο Γκουλιέμι είπε ότι θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση στις 18:00 ώρα Ελλάδος σε συνέντευξη Τύπου.

Η αστυνομία του Σικάγο παρενέβη όταν η μητέρα του κοριτσιού της προσκόμισε σοκαριστικές φωτογραφίες από ένα βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook και δείχνει πολλούς νεαρούς άνδρες να βιάζουν το κορίτσι.

Αυτό ήταν το τελευταίο κρούσμα από μια σειρά βίαιων επιθέσεων που έχουν μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook, περιλαμβανομένων δύο φονικών επιθέσεων με όπλο και της απαγωγής και βασανισμού ενός ανάπηρου 18χρονου.

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης σε ανακοίνωσή του μετά το περιστατικό αναφέρει ότι παίρνει στα σοβαρά την «ευθύνη του να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών του».

Τον ομαδικό βιασμό της έφηβης που μεταδόθηκε ζωντανά παρακολούθησαν περίπου 40 χρήστες του Facebook αλλά κανένας από αυτούς δεν ενημέρωσε την αστυνομία. Στη συνέχεια το βίντεο κατέβηκε.

Το Σικάγο μαστίζεται από κύμα βίας. Τον περασμένο χρόνο στην πόλη σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων με όπλα και δολοφονιών των τελευταίων δύο δεκαετιών. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε φτωχές περιοχές, περιλαμβανομένης εκείνης όπου κατοικεί η 15χρονη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ