ΚΟΣΜΟΣ

Τριντό: Αποσύρει τα καναδικά μαχητικά από τη μάχη κατά ISIS παρά την επίθεση

Τριντό: Αποσύρει τα καναδικά μαχητικά από τη μάχη κατά ISIS παρά την επίθεση
REUTERS/Chris Wattie

Δεν αλλάζει την απόφασή του για απόσυρση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά από την διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους και παρά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό.

Ο Τριντό εξελέγη τον Οκτώβριο υποσχόμενος στη διάρκεια της εκστρατείας του ότι θα αποσύρει τα έξι αεροσκάφη της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας που λαμβάνουν μέρος στις επιδρομές και υπογράμμισε ότι ο Καναδάς θα εξετάσει τρόπους επέκτασης του υπάρχοντος προγράμματος για την εκπαίδευση ιρακινών στρατιωτών ως αποτελεσματικότερη συνεισφορά.

"Κάναμε μια ξεκάθαρη δέσμευση κατά τη διάρκεια της (προεκλογικής) εκστρατείας ότι θα σταματήσουν οι αποστολές βομβαρδισμών των καναδικών αεροσκαφών... έχουμε εντολή να το κάνουμε αυτό", είπε μετά το τέλος της συνόδου της G20 στην Τουρκία.

Τα έξι καναδικά αεροσκάφη συνεχίζουν να πλήττουν στόχους στο Ιράκ και στη Συρία, με τον Τριντό να αποφεύγει να προσδιορίσει πότε ακριβώς θα σταματήσει η συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις και με την εντολή για την τρέχουσα αποστολή να εκπνέει τον Μάρτιο του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ