ΚΟΣΜΟΣ

Ανταλλαγή πυροβολισμών με διακινητές προσφύγων στη Λιβύη

Ανταλλαγή πυροβολισμών με διακινητές προσφύγων στη Λιβύη
REUTERS/Ismail Zitouny

Ο εκπρόσωπος Τύπου Αγιούμπ Κάσεμ ανακοίνωσε πως οι τέσσερις φερόμενοι διακινητές προσφύγων σκοτώθηκαν από άνδρες του λιμενικού σώματος της Λιβύης σε ανταλλαγή πυρών, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο Κάσεμ διευκρίνισε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι λιμενικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τους βαριά οπλισμένους υπόπτους, το σκάφος των οποίων εντοπίστηκε κοντά σε μια βάρκα που επέβαιναν πρόσφυγες πλησίον της Ζαουίγιας, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων δυτικά της Τρίπολης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το σκάφος του λιμενικού σώματος εντόπισε τη βάρκα των ενόπλων με ραντάρ κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας» είπε ο Κάσεμ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ζητήθηκε από τους ενόπλους να σταματήσουν, εκείνοι αρνήθηκαν να υπακούσουν, γεγονός που σημαίνει ότι το πιθανότερο επρόκειτο για διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Άνοιξαν πυρ εναντίον της περιπόλου. Οι λιμενικοί ανταπάντησαν».

Ο Κασέμ δήλωσε οτι δύο από τους υπόπτος συνελήφθησαν και ένας αγνοείται. Σύμφωνα ,Με τον Λίβυο αξιωματούχο ο Γερμανός δημοσιογράφος που ήταν στο σκάφος του λιμενικού σώματος τραυματίστηκε ελαφρά όταν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων παραπάτησε και έπεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ